Nysytt

Jag måste även lägga in lite nysydda grejor också. Jag får en massa beställningar av lilla G. Det är skoj och ibland blir det lite utmaningar men för det mesta är det småsaker eller speciella kläder.
Lilla G var lite bekymmrad över att hennes badkläder var blöta i ryggsäcken och när hon hade den i knät så blev hon blöt. Så vi gjode en badväska åt henne med lite härliga broderier som är fodrad med en mjuk vaxduk. Nu är den provad och den fungerade perfekt!

           

Sem måste ju dockan få en ny stass. Det är så roligt att sy dockkläder, det går fort och sen kan man använda små restbitar som jag har en massa utav. Jag har en jättebra bok som det finns en massa bra mönster i. Denna docka är lite större än baby born men det går lätt att förstora mönsterna.
Ett litet gulligt babytäcke till vårt skyltfönster. En superhärlig flanell med ett gulligt broderi som jag hittade på Emboidery DK.

Det var allt för i dag. Ha det så gott!


Värmande

När kylan kryper nedåt så är det härligt att sticka varma saker. Det är skönt för jag blir både varm när jag stickar och när jag sen kan ha på med dem. Men först får dom hänga i skylten ett tag :-)

Löskrage i Eco ull från Marks & Katten. Jätteskön och enkel och sticka. 5 nystan gick det och den är perfekt att även ha över huvudet om det behövs.

Sjal i Freedom Spirit ett rent ullgarn också från Marks & Katten. Här använde jag ett sjalmönster från Svart Fåret som är jätteenkelt. Jag har gjort massor med sjalar av det i alla möjliga garner, funkar i det mesta.
Jag använder stickor nr 9 och det gick 3 nystan.


 

Torgvantar är bra att ha i kylan och ju tjockare destu bättre. Dessa är stickade i Alfa ett garn från Sandnes i ull och mohair. Dom ska igentligen vara längre men jag tyckte det räckte så här. Nu är det små händer som poserar så dom ser lite bättre ut på mej. Det finns en mössa till och jag är lite sugen på att göra den också, vi får se.

Ha det så gott!


Stickat 2009

Jag tänkte att jag måste nog sätta in lite kort på en del som jag sytt och stickat 2009. Jag har tyvärr inte knäppt kort på allt som jag gjort men jag ska bättra mej under 2010.

Här kommer lite stickade grejer.

En liten klänning stickad till skylten i butiken i ett härligt bommulsgarn, Flox från Marks & Katten.


En liten bäbykofta till skylten den också i garnet Gorgeous från Marks & katten. Underbart Garn!!!

En glad Lilla G i sin nya bolero i Shine från Sandnes.


En babykofta till lilla nya kusinen i Göteborg. Garnet är Lanette från Sandnes.


Kofta till Lilla G i Smart från Sandnes.

En till kofta till Lilla G. Denna i Alpakka från Sandnes

En pytteliten Åremössa till en pytteliten tjej. Gjorde denna mössa till min Guddotter då hon var 1,5  år komer inte ihåg hur många maskor jag lade upp men jag stickade med stickor 9 så den blev lite tätare. Hon fick även en broderad handduk.


Nu i höst fick lilla guddottern en ny mössa i Jubilumsgarn från Svarta Fåret och en poncho i Naturull från Kinna. Jag kunde inte motstå denna härliga färg!!!!!

Min 1:a amigurumi till kusinen som älskar sköldpaddor. Lilla G tyckte attt den också måste ha ett hus så jag stygnsatte en sköldpadda från Petshop och klädde en en skokartong! Det var roligt och blev en uppskattad present.


Sockar till Lilla G med små hjärtan på hälen. Garnet är svarta Fårets Raggsocksgarn.


Samma som ovan men nu framifrån.


En babyväst stickad till skylten i eco babybomull från Marks & Kattens.


Härligt varma och tovade. En mössa och handvärmare för isskrapan i Tove från Sandnes.

 Två söta tröjor till 2 söta kusiner i Göteborg stickade i Alpakka från Sandnes.

Det var dom korten jag hittade på stickade grejer. Nu ska jag sätta mej och ladda ner de sydda så jag får någon ordning på dom också :-)

Ha det så gott!

 


RSS 2.0